BLOG:
8 DINGEN DIE IEDEREEN ZOU MOETEN WETEN OVER DE GEZONDHEID VAN HET HART.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

DOWNLOAD DE GIDS

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Hart- en vaatziekten maken geen onderscheid naar leeftijd of ras. Ze zijn zelfs een van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld voor zowel vrouwen als mannen en veroorzaakten in 2016 meer dan 17,6 miljoen sterfgevallen per jaar. Klik hier voor meer informatie over hart- en vaatziekten.

Wat moet u doen om voor uw hart te zorgen?

Volgens dr. Giardina, professor in de geneeskunde aan het Vagelos College of Physicians and Surgeons aan de Columbia University, “zijn er fabels omtrent het dagelijkse dieet en heerst er verwarring over voeding, lichaamsbeweging en uw hart.” Nu is de formule gemakkelijker en eenvoudiger dan het lijkt; een voedzaam dieet en lichaamsbeweging zal uw hart gezond houden.

Dr. Giardina geeft 8 voedingstips die uw hart gezond houden:

  1. Neem een bord en verdeel het in drie delen. Elk deel moet een andere kleur hebben. Vervang wit voedsel zoals aardappel, rijst en pasta door voedsel dat heldere kleuren heeft, bijvoorbeeld paprika, aubergine, biet of salade. Zelfs tarwekoolhydraten moeten worden beperkt. Richt u altijd op de kleur van het voedsel.
  1. De porties zijn belangrijk. Velen begrijpen niet wat de juiste portiegrootte is. Voor kaas is de portiegrootte twee dobbelstenen. Een half kopje groente is ideaal voor elke maaltijd.
  1. De American Heart Association beveelt aan om elke dag acht of meer porties fruit en groenten te eten. Een gemiddelde volwassene zou 4 ½ kopje per dag moeten eten. Beperk uw koolhydraatinname, bijvoorbeeld, een portie pasta moet ongeveer zo groot zijn als een hockey puck.
  1. Bewegen is belangrijk en makkelijker dan u denkt. U hoeft niet twee of drie uur in de sportschool door te brengen; 30 minuten per dag op de loopband is genoeg.
  1. Het belang van slaap: er zijn aanwijzingen dat onvoldoende en inefficiënte slaap gepaard gaat met ongunstige cardiovasculaire risicofactoren zoals obesitas, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Dit zijn belangrijke oorzaken die verband houden met hartaandoeningen.
  1. Eet niet alleen maar om te eten. Wees u bewust van uw eetproces, eet langzamer en zorg voor minder afleiding bij het eten. Eet niet zomaar, maar nuttig een maaltijd. Als u dat doet, wordt u zich bewust van wat u uw lichaam geeft, neemt u de tijd en beseft u wanneer u vol bent.
  1. Als u alleen woont of veel werkt, maakt u zich dan geen zorgen. Neem een uur in het weekend de tijd en bereid voor wat u nodig hebt voor de week. Op deze manier komt u niet in de verleiding om fastfood te bestellen, wat schadelijk is voor uw lichaam.

Volg deze 8 stappen om uw hart gezond te houden.

Klik hier voor meer informatie over hart- en vaatziekten.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden