BLOG:
8 TIPS OM UW DAGELIJKSE ROUTINE THUIS MET HARTFALEN TE VOLGEN

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

DOWNLOAD DE GIDS

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

In Zuid-Amerika zijn hart- en vaatziekten een van de belangrijkste doodsoorzaken. Wanneer ze op tijd en met de juiste behandeling worden ontdekt, kan dit uw leven redden.

Het eerste wat duidelijk moet worden gemaakt, is dat hartfalen een hartaandoening is die medische aandacht vereist, maar niet betekent dat uw hart is gestopt. Als u meer wilt weten over deze aandoening of als u al de diagnose hartfalen hebt gekregen, kunt u hier klikken.

De volgende stappen zijn onderdeel van een proces om onze gewoonten te veranderen zodat deze medische toestand kan worden verbeterd:

 1. Weeg uzelf elke dag

Het is belangrijk dat u uw gewicht strikt onder controle hebt. Volgens Tracy Stevens, cardioloog en professor aan de Universiteit van Missouri in Kansas City, moet u zich elke ochtend wegen nadat u naar het toilet bent geweest. Als u drie pond in een dag of vijf pond in een week aankomt, is dat een indicatie dat u vocht vasthoudt. Controleer uw enkels, benen en buik. Als u een zwelling waarneemt, kan dit een teken zijn van oedeem of een vochtophoping in uw weefsel en moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

 1. Controleer uw bloeddruk

Uw arts zal uw bloeddruk willen bijhouden, omdat we zo kunnen detecteren of er spanning in het hart optreedt. Hierdoor kan de spier verzwakken en minder efficiënt werken. Een eenvoudige optie is de aanschaf van een bloeddrukmeter, zodat u details over uw metingen kunt verstrekken en uw arts kunt informeren over de uitgevoerde controle.

 1. Beperk uw vloeistofinname

Te veel vocht drinken kan uw medische toestand verslechteren. Dr. Stevens benadrukt dat veel mensen geloven dat ze meer vocht nodig hebben om hun lichaam te reinigen, maar dit is niet het geval bij mensen die lijden aan hartfalen, omdat de nieren minder capaciteit hebben om natrium en water af te voeren. “De meeste mensen zullen hun drankgebruik moeten beperken, zoals koffie, thee, vruchtensappen, voedsel met een hoog watergehalte, zoals soep, watermeloen, ijs en gelei”, voegt dr. Stevens toe. Dit betekent niet dat u de dranken moet weglaten, maar dat u de door uw arts voorgestelde hoeveelheden en vloeistoffen niet mag overschrijden.

 1. Minder zout consumeren

Het verlagen van het natriumgehalte in uw dagelijkse voeding kan uw medische toestand aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk dat u minder zout eet en u kunt beginnen met eenvoudige stappen om dit te verminderen in uw maaltijden. Als u ingeblikte of diepgevroren levensmiddelen koopt, kies dan de levensmiddelen die gemarkeerd zijn met Zoutarm of Geen toegevoegd zout. U moet spek, gefrituurd voedsel, fastfood en gezouten boter vermijden.

 1. Volg de instructies van uw arts nauwgezet

De medicijnen die uw arts voorschrijft, zijn speciaal bedoeld voor de symptomen die uw medische toestand hebben beïnvloed. Het is van cruciaal belang dat u veel discipline aan de dag legt bij het innemen van uw medicijnen, herinneringen instelt, notities op de koelkast hangt of pillenbakjes gebruikt.

 1. Trek de juiste kleding aan

Draag geen kousen met een strakke band aan de bovenkant, dit voorkomt dat het bloed vanaf de voeten het hart bereikt en het kan het risico op een stolsel in een bloedvat in het been vergroten. Het is ook belangrijk om uw lichaamstemperatuur onder controle te houden, omdat het u zal helpen uw hartfalen onder controle te houden. Uit onderzoek blijkt dat een daling van de lichaamstemperatuur een ziekte kan voorspellen.

 1. Een goede nachtrust

In het algemeen is een optimale nachtrust essentieel voor het behoud van een zeer goede gezondheid. Wanneer u lijdt aan hartfalen, wordt rust essentieel en bijna verplicht om stabiel te blijven. Volgens onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine hebben patiënten met hartfalen meer kans op slaapstoornissen; daarom wordt een strikte routine aanbevolen.

Dit zijn enkele stappen om uw slaapgewoonten onder controle te houden:

 • Ga naar bed en sta elke dag op dezelfde tijd op, zelfs in het weekend.
 • Houd uw kamer donker en koel.
 • Koop kussens die speciaal zijn ontworpen om de symptomen van slaapapneu te verlichten.
 1. Overweeg om een hartmonitor aan te schaffen om uw voortgang te controleren

Thuisbewakingssystemen kunnen u veilig houden en uw voortgang bewaken. Er zijn verschillende apparaten die u helpen met uw aandoening. De meeste van deze apparaten houden uw bloeddruk, hartslag, gewicht, vochtretentie en lichaamstemperatuur bij; sommige van deze apparaten hebben functies die een gerechtvaardigde waarschuwing voor een controle genereren.

Tot slot is het belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat u uw medische aandoening kunt overwinnen als u thuis het juiste beheer handhaaft en zeer serieus omgaat met de medische zorg die uw arts u biedt. Deze eenvoudige preventiestappen zullen u helpen om een gemakkelijker, rustiger leven met hartfalen te leiden.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende hart- en vaatziekten.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden