BLOG:
5 REDENEN WAAROM VROUWEN ZICH ZORGEN MOETEN MAKEN OVER DE GEZONDHEID VAN HUN HART

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

DOWNLOAD DE GIDS

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie was in 2004 32% van de sterfgevallen onder vrouwen en 27% van de sterfgevallen onder mannen in de wereld het gevolg van hart- en vaatziekten. Er wordt geschat dat één op de twee vrouwen zal overlijden aan hart- en vaatziekten of hersenziekten, vergeleken met één op de 25 vrouwen die zal overlijden aan borstkanker.

In tegenstelling tot mannen die ook last hebben van hartfalen, hebben vrouwen meer kans op symptomen van hartfalen, zoals pre-eclampsie, eclampsie, zwangerschapsdiabetes, migraine met aura, vroege menopauze en auto-immuunziekten. Klik hier voor meer informatie over hart- en vaatziekten.

Deze wereldwijde epidemie van hart- en vaatziekten is niet toevallig ontstaan, maar door de verandering van gewoonten en levensstijlen die het ontstaan van risicofactoren die de ziekte veroorzaken in de hand werken.

Vrouwen moeten zichzelf onderwijzen en het belang van hun hartgezondheid begrijpen; daarom delen wij hier enkele redenen die worden aangedragen door dr. Holly Anderson, directeur van het Ronald O. Perelman Heart Institute in New York, en dr. Jennifer Haythe, cardioloog gespecialiseerd in hartgezondheid tijdens de zwangerschap bij het Center for Advanced Heart Care van het Columbia University Irving Medical Center:

  1. Vrouwen zijn minder geneigd om 112 te bellen als ze denken dat ze symptomen van een hartaanval hebben.
  1. Hart- en vaatziekten compliceren tot 4 procent van de zwangerschappen en dat aantal is toegenomen. Pre-eclampsie is een onafhankelijke voorspeller van de toekomstige ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Vrouwen die pre-eclampsie hebben gehad, moeten hun bloeddruk nauwlettend laten controleren, waarbij elk jaar nuchtere glucose- en cholesterolmonsters worden afgenomen.
  1. De symptomen van een hartaanval bij vrouwen zijn vaak anders dan bij mannen. Volgens de American Heart Association (AHA) kunnen vrouwen last hebben van kortademigheid, misselijkheid, hartkloppingen, kaakklachten of extreme vermoeidheid.
  1. Vrouwen worden in het openbaar minder vaak gereanimeerd dan mannen, 45% van de mannen en 39% van de vrouwen. Het leren van reanimatie met alleen uw handen kan een leven redden.
  1. Na de leeftijd van 65 jaar komt hypertensie (hoge bloeddruk) vaker voor bij vrouwen. Laat u jaarlijks lichamelijk onderzoeken en vraag uw arts om uw bloeddruk en andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten te controleren. Het American College of Cardiology beveelt een beoogde bloeddruk van 120/80 of lager aan.

U vindt hier meer informatie over hart- en vaatziekten.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden