BLOG:
5 GEWOONTEN DIE UW HART BESCHERMEN

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden.

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

DOWNLOAD DE GIDS

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Leven met gezonde gewoonten kan u helpen om uw risico's te verminderen

Leven met gezonde gewoonten kan u helpen om uw risico op hartaandoeningen te verminderen. Er zijn factoren waar u controle over kunt hebben, zoals uw gewicht, cholesterolgehalte en bloeddruk, die zeer belangrijk zijn bij het bepalen van uw risico op een hartritmestoornis.

Daarom raden wij u aan deze tips op te volgen om uw hart gezond te houden en uw levenskwaliteit in de toekomst te verbeteren.

 

1. Matig uw alcoholgebruik.

Vergeet niet dat het drinken van grote hoeveelheden alcohol het risico op hoge bloeddruk kan verhogen, wat een van de meest invloedrijke factoren is bij een hartaanval. Overdadig drinken verzwakt de hartspier, waardoor deze het bloed niet efficiënt kan pompen. Deze aandoening wordt cardiomyopathie genoemd en is mogelijk fataal.

 

2. Sport minstens twee en een half uur per week.

Activiteiten zoals wandelen, fietsen en yoga hebben een positief effect op uw lichaam: hiermee verlaagt u de bloeddruk en het vetgehalte in uw bloed, waardoor uw hart wordt ontlast.

 

3. Eet gezond.

Voeg fruit, groenten, granen, zuivelproducten en eiwitten, zoals bonen, aan uw dagelijkse maaltijden toe. Als u niet erg actief bent, is het aanbevolen plan 1.800 calorieën. Als u echter actief bent, is het raadzaam om ongeveer 2.200 calorieën per dag te eten. Praat met uw arts om het plan te bepalen dat het beste bij uw lichaam past.

 

4. Rook niet!

Roken beschadigt de wanden van uw slagaders, wat leidt tot een opeenhoping van vettige afzettingen die zich in de binnenste lagen nestelen en uw slagaders vernauwen, waardoor het moeilijk wordt om uw bloed te laten circuleren, wat pijn op de borst veroorzaakt (angina) en uw risico op een hartaanval vergroot.

Als u een roker bent en als u denkt dat u niet kunt stoppen, praat dan met uw arts. Hij of zij kan u helpen!

 

5. Ga regelmatig naar uw arts.

Als u pijn op de borst voelt, congestie, of als uw hart snel of onregelmatig klopt (aritmie), raden wij u aan om uw arts te bezoeken. U kunt boezemfibrillatie hebben, een aandoening die uw normale hartslag wijzigt en uw risico op een cerebrovasculair accident (CVA) of een beroerte verhoogt. Vergeet niet dat boezemfibrillatie bij veel mensen geen symptomen vertoont, dus een preventieve controle kan geen kwaad!

 

Het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten is ook aan u. Meer informatie over de risicofactoren van boezemfibrillatie in het gedeelte Wat is het?


Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden