ONZEBLOG

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wat alle hartpatiënten moeten weten over covid-19

Terwijl we ons aanpassen aan de veranderingen die de COVID-19 pandemie met zich mee heeft gebracht, weten we dat er risicogroepen zijn, zoals mensen met een bepaalde aandoening, die meer zorg nodig hebben.

Leer Más

Schokplan voor patiënten met een implanteerbaar automatisch hulpmiddel (IAD)

Als u tachycardie, hebt, kunt u in aanmerking komen voor een implanteerbaar hartapparaat dat een implanteerbaar automatisch hulpmiddel (IAD) of implanteerbaar cardioverter defibrillator (ICD) wordt genoemd.

Leer Más

7 Onverwachte tekenen van hartfalen

Hartfalen is een aandoening waarbij de hartspier verzwakt en niet in staat is om efficiënt bloed te pompen. De term hartfalen betekent niet dat uw hart niet meer pompt. Uw hartspier kan echter niet voldoende bloed pompen om te voldoen aan de behoeften van uw lichaam.

Leer Más

Loopt u het risico op acute hartdood?

Acute hartdood (SCD) is een elektrisch probleem waarbij het hart een gevaarlijk snelle of onregelmatige hartslag veroorzaakt (ventrikelfibrillatie of ventrikeltachycardie).

Leer Más

Wat kan ik doen aan onverklaarbaar flauwvallen?

Flauwvallen, ook wel syncope genoemd, is plotseling verlies van bewustzijn dat optreedt wanneer de bloeddruk daalt en de zuurstoftoevoer naar de hersenen te laag wordt. Als u flauwvalt of het bewustzijn verliest, kan de episode een korte tijd duren, meestal een paar seconden.

Leer Más

Wat kunt u aan uw arts vragen over hart- en vaatziekten?

Een bezoek aan de arts, zelfs als het absoluut noodzakelijk is, zal altijd spannend zijn, vooral wanneer wordt vermoed of bevestigd dat u een hart- en vaatziekte hebt (bradycardie en tachycardie, atriumfibrillatie en hartfalen). Het is daarom belangrijk om u voor te bereiden op uw medische afspraak.

Leer Más

8 Dingen die iedereen zou moeten weten over de gezondheid van het hart.

Hart- en vaatziekten maken geen onderscheid naar leeftijd of ras. Ze zijn zelfs een van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld voor zowel vrouwen als mannen en veroorzaakten in 2016 meer dan 17,6 miljoen sterfgevallen per jaar.

Leer Más

Informatie over implanteerbare hartapparaten

Automatische defibrillator, pacemaker, implanteerbare apparaten? Dit zijn termen waarmee mensen met hart- of bloedcirculatieproblemen zich uiteindelijk vertrouwd maken.

Leer Más

8 Tips om uw dagelijkse routine thuis met hartfalen te volgen

In Zuid-Amerika zijn hart- en vaatziekten een van de belangrijkste doodsoorzaken. Wanneer ze op tijd en met de juiste behandeling worden ontdekt, kan dit uw leven redden.

Leer Más

Hoe is het om met een pacemaker te leven?

Samuel begon zich op een dag slecht te voelen, heel slecht. De pulsaties waren erg langzaam. In de kliniek heeft hij enkele tests ondergaan en de diagnose was dat er een pacemaker moest worden geïmplanteerd.

Leer Más

5 Redenen waarom vrouwen zich zorgen moeten maken over de gezondheid van hun hart

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie was in 2004 32% van de sterfgevallen onder vrouwen en 27% van de sterfgevallen onder mannen in de wereld het gevolg van hart- en vaatziekten.

Leer Más

LVEF: Het geheime cijfer van het hart.

Uw gezondheidstoestand kennen is heel belangrijk. Mensen zijn zich meestal bewust van onder andere hun gewicht, bloedsuikergehalte en bloeddruk.

Leer Más

De ABC’s van aritmie

Leer drie belangrijke feiten over aritmie

Leer Más

5 Gewoonten die uw hart beschermen

Leven met gezonde gewoonten kan u helpen om uw risico's te verminderen

Leer Más

10 Leuke weetjes over uw belangrijkste spier: het hart

Uw hart is een orgaan dat serieus genomen moet worden.

Leer Más

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden

Wanneer u met uw arts praat, kunt u dit document bij de hand houden